Lezárt projektek

 http://www.ambrozfalva.hu/palyazatok/lezart-projektek/4571-2/ ‎

Óvodai játszóudvar,

közterületi játszóterek fejlesztése

2022
5 006 492 Ft
Ambrózfalva Község Önkormányzata
  Szent István Park Játszótér felújítása

négyüléses hinta,    kéttornyú játszóvár,    kétüléses mérleghinta,    2 db rugós játék

Az önkormányzat sikeresen pályázott 2022-ben a Magyar FAlu Program keretei között. Az Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése – 2022 elnevezésű MFP-OJKJF/2022 kódszámú pályázati kiíráson a község 5.006.492. forint támogatást nyert a Luther utcai köztéri játszótér fejlesztésére. Az evangélikus templom és az óvoda előtti zöldterületen található játszótér az elnyert támogatásból újult meg.
A támogatás felhasználásával az elavult és veszélyessé vált játszóeszközöket sikerült eltávolítani. Ezek helyére a szegedi HAÁSZ kft által gyártott, korszerű és a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező játékokat állítottunk fel. A kiválasztásnál igyekeztük minden korosztály igényeit kielégíteni. Ezért 1 db kéttornyú játszóvár épült, amihez mászófal, csúszda, lengőfolyosó tartozik,. Ezen kívül 1 db négyüléses lengőhintát, 1 db kétüléses mérleghintát és 2 db rugós játékot telepítettünk a legkisebb korosztály számára. A játékok alatt homok az ütéscsillapító felület.

 

Kedvezményezett: Ambrózfalva Község Önkormányzata

Önkormányzati épületek, óvoda és községháza energetikai korszerűsítése projekt

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00014

A támogatás összege: 79,00 millió Ft.

A támogatás mértéke. 100 %.

ENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK

79 MILLIÓ FORINT UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE AMBRÓZFALVÁN

Ambrózfalva Község Önkormányzata 2017. június 12-én kötött Támogatási szerződést két önkormányzati épület, az óvoda és a községháza energetikai korszerűsítésének megvalósítására.

A projekt célja Ambrózfalva két közintézményének energetikai célú korszerűsítése és akadálymentesítése. A korszerűsítendő létesítmények: – Óvoda Ambrózfalva, Luther Márton u. 2. Hrsz. 106. – Községháza Ambrózfalva, Dózsa György u. 1. Hrsz.: 64.

A fejlesztés tartalma:

Az Óvoda épület energetikai korszerűsítése során megvalósult a padlásfödém hőszigetelése, továbbá a fűtéskorszerűsítés keretében új fűtési rendszer, egy levegő-víz hőszivattyús kültéri egységgel ellátott VRF rendszer került kialakításra. Az energetikai fejlesztés részeként napelemes rendszer kiépítésére is sor került.

A Községháza energetikai korszerűsítése hasonlóképpen a padlásfödém szigetelésével és egy 15.0 kW csatlakozási teljesítményű PV napenergia hasznosító rendszer kiépítésével, továbbá a VRF rendszer kiépítésével történt meg. A Községháza épületében a pályázatban kötelezően előírt akadálymentesítés is megvalósult.

Az előbbiekben felsorolt tevékenységek mellett mindkét épületen hiánypótló módon villámvédelmi berendezés kialakítására is sor került.

A projekt keretében sor került a fejlesztéssel érintett épületek dolgozóinak, állandó használóinak tájékoztatására az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, valamint a beruházás környezeti hozadékairól.

További információ kérhető:

Ambrózfalva Község Önkormányzata
6916 Ambrózfalva, Dózsa György u. 1.
62/521-010
phambroz@oroscom.hu

A közlemény ide kattintva tölthető le.